Passa al contingut principal

Presentació de la campanya "El dret a vot, el millor antídot contra el racisme" | 11 maig


El Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) us convida a la presentació de la campanya "El dret a vot, el millor antídot contra el racisme". La campanya, que s’implementa amb la col·laboració de l’agència de comunicació intercultural Itacat, es presenta oficialment dijous 11 de maig, a les 19.00 h, a l’Auditori del CIEMEN. S’hi farà públic el vídeo promocional i es presentarà també el web de la iniciativa, que incorpora el manifest de la campanya,

La campanya “El dret a vot, el millor antídot contra el racisme” exigeix un respecte absolut, per part de les administracions, al dret de les persones nouvingudes a exercir el vot actiu i passiu, és a dir, a poder elegir i a ser elegides, en el marc del dret a participar de la vida política de la societat. A més, remarca que aquest dret forma part indissociable del conjunt de drets civils i polítics, tal com els defineix el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de 1966. En una societat democràtica, el dret a vot és una eina imprescindible de diàleg i participació, que ha d’acompanyar qualsevol procés d’inclusió social.

L'acte de presentació comptarà amb la participació del president del CIEMEN, el Sr. David Minoves, de la secretària del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Mireia Mata, i de la membre de l'ACODEHGi (Associació de Cooperació i Desenvolupament Econòmic de la Comunitat Hondurenya a Girona), la Sra. Mariela Sandres. Es tracta d'una oportunitat per conèixer en detall els objectius i les accions de la campanya.

Actualment, el dret a vot va lligat a la condició de ciutadania, i aquesta condició va lligada a la nacionalitat espanyola. Aquest fet contradiu el principi jurídic fonamental d’igualtat davant la llei, recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans, i comporta una discriminació en funció de la nacionalitat que es pot vincular a altres formes de discriminació i racisme. Per aquesta raó, cal començar a desvincular els drets de ciutadania de la nacionalitat, i fer de la ciutadania un concepte més ampli, lligat a la residència i a la condició de ser persona.


Detalls de l'esdeveniment

Data: dijous, 11 de maig del 2023
Hora: 19.00 h
Lloc: Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN)
Adreça: Carrer Rocafort, 242 bis, Barcelona

Per confirmar assistència i sol·licitar més informació, podeu posar-vos en contacte amb el CIEMEN a través del correu electrònic: campanya@ciemen.cat o itacatagenciaintercultural@gmail.com


Sobre el CIEMEN

El Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) és una organització dedicada a la defensa dels drets de les minories ètniques i a la promoció de la diversitat cultural i la igualtat de drets. Amb seu a Barcelona, el CIEMEN treballa en estreta col·laboració amb altres entitats i agents social.


Web i hastag de la campanya

Hastag: #DretAVotXTothom


Suport institucional

Aquesta campanya compta amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.